Massage is de APK voor het lichaam!

Vraag en antwoord

  • Eerste 3 maanden van de zwangerschap 
  • Koorts (massage kan de verhoogde stofwisseling verergeren)
  • Kanker (overleg met je arts, in sommige gevallen kan een zachte massage juist goed zijn)
  • Hartaandoeningen (door ontspanning kan hartritme dalen. Overleg met je arts)
  • Infectieziekten, zoals griep, ernstige verkoudheid (massage verergert de symptomen)
  • Steenpuisten en andere besmettelijke huidaandoeningen (besmettingsgevaar en uitbreidingsgevaar)
  • Gebruik van antibiotica, bloedverdunners of medicatie met een gele sticker (overleg met je (huis)arts)

Het maken van een afspraak kan op verschillende manieren.
De makkelijkste manier is gebruik te maken van ons online reserveringssysteem
Ook kun je bellen, appen of sms-en naar 06 28 04 36 97.
Daarnaast kan je ook een mail sturen aan info@massagebystefan.nl 

Bij Massage By Stefan kun je met de pin of contant betalen.
Bij contante betalingen het verzoek om zoveel mogelijk gepast te betalen.
Achteraf ontvang je altijd de factuur via e-mail.

ik maak gebruik van de verzorgende massageolie van het merk Weleda.
 100% natuurlijke geurneutrale massageolie met als basis zoete amandelolie (73%) en jojobaolie (25%). Werkt vochtinbrengend en verzacht de huid. Calendula-extract verzacht de huid en heeft kalmerende eigenschappen.

Nee, je hoeft zelf niks mee te nemen. De praktijk is compleet en van alle gemakken voorzien.
Alles is bij de prijs inbegrepen.

Leden van Move Apeldoorn & Zorgsaam Apeldoorn krijgen alleen korting op vertoon van hun leden pas.

Het kan natuurlijk gebeuren dat  je een keer de afspraak wilt verzetten. Dit kan door te bellen, appen of sms-en naar 06 – 28 04 37 97 of een mail te sturen aan info@massagebystefan.nl 
Wanneer je afzegt binnen 24 uur zonder zwaarwegende reden ben ik genoodzaakt om de volledige kosten bij je in rekening te brengen.

Hou er rekening mee dat de praktijk zich bevind op de eerste etage dus moet je één trap op.

Als dit geen probleem is, ben je van harte welkom.

Ja, massage is er voor iedereen. Iedereen die nieuw is in mijn praktijk zal ik altijd in een kennismakingsgesprek vragen of er medische/lichamelijke reden zijn waarom ik niet kan masseren.

Heb je vooraf twijfel of je met een bepaalde aandoening gemasseerd mag worden neem dan contact met mij op, het kan zijn dat ik bij twijfel je doorverwijs naar je behandeld (huis)arts.

Een ontspanningsmassage is gericht op de ontspannen werking van een massage. Het maakt de spieren, pezen, gewrichten en spieren soepeler, zuivert het lichaam en geeft je na afloop veel energie.

Sportmassage is een massage om blessures, overbelasting, pijn en stijfheid op te lossen en herstel te bevorderen. Een sportmassage is uitermate geschikt als je wilt dat je spieren in optimale conditie blijven. Een stevige massage die afgestemd word op jouw klachten en behoefte.

Ik ben gediplomeerd NGS Sportmasseur. Hierdoor ben ik NGS gelicentieerd NGS-masseur®.

Nee, ik behandel uitsluitend op afspraak. Maak daarom altijd een afspraak. Meestal kun je op korte termijn langskomen.

De praktijk is voorzien van klimaatbeheersing. Hierdoor is de temperatuur altijd constant. Op warme dagen wordt de praktijkruimte gekoeld en op koele dagen wordt deze verwarmd. De temperatuur die ik tijdens een behandeling aanhoud ligt meestal tussen de 22 en 24 graden. Mocht je voorkeur hebben om het wat warmer of kouder te hebben, geef dit dan van te voren aan.

Meestal staat er een rustig achtergrondmuziekje op. Maar zonder muziek masseren kan ook, geef gerust jouw wensen aan. Je kan ook je eigen muziekwensen doorgeven.

Het behandelde deel wordt ontbloot, immers door kleding heen masseren is lastig.

Bij een gehele lichaamsmassage hou je ondergoed in principe aan. Je lichaam wordt afgedekt met handdoeken, enkel het deel waar ik mee aan het werk ga wordt bloot gelegd.

Vindt je dit lastig, geef dit dan aan. We komen er in onderling overleg wel uit wat voor jouw wenselijk en werkbaar is.

Soms zijn er redenen waarom geen of een aangepaste massage kan worden uitgevoerd, de zogenoemde contra-indicaties:

Absolute algehele contra-indicaties
Indien één van onderstaande opgesomde zaken voor u van toepassing is kan de massage helaas geen doorgang vinden, deze is dan niet verantwoord:

Koorts,  algemene infectieziekten (griep, keelontsteking), besmettelijke (huid)ziekten, steenpuist, (te) veel pijn met uitzondering van spierpijn, extreme vermoeidheid/uitputting, pathologische (ziekelijke) afwijkingen en de eerste drie maanden van een zwangerschap.

Relatieve algehele contra-indicaties
Bij algehele relatieve contra-indicaties mag er gemasseerd worden, maar houdt ik rekening met de intensiteit van de massage. Dit zijn onder andere:

Lichte vaataandoeningen, overgevoeligheidsreacties en verhoogde bloeddruk.

Absoluut plaatselijke contra-indicaties
Hierbij mag de betreffende plaats of lichaamsdeel  NIET gemasseerd worden, dit zijn onder andere:

Trauma (botbreuken, verstuikingen), lokale ontstekingen, verdikkingen.

Relatieve plaatselijke contra-indicaties
Indien er sprake is  van relatieve plaatselijke contra-indicaties mag er gemasseerd worden. Maar houdt ik rekening met de intensiteit (kracht) van de massage. Dit zijn onder andere:

Zwangerschap (langer dan 3 maanden), niet besmettelijke huidziekten, spataderen

Bij twijfel of je gemasseerd mag worden, is het raadzaam eerst advies te vragen aan je arts, voordat je een afspraak maakt.

Door de massage wordt de bloedsomloop en de stofwisseling van je lichaam gestimuleerd. Je lichaam gaat harder aan de slag om afvalstoffen af te voeren, door voldoende te drinken na een massage worden de afvalstoffen op een natuurlijke wijze afgevoerd. Het wordt aangeraden om na de massage direct een glas water te drinken. Wanneer je dit niet doet kan je hoofdpijn krijgen en dat is natuurlijk zonde na een massage.
Massage By Stefan biedt u na een massage altijd water aan.

Op dit moment zijn er in Nederland geen actuele coronamaatregelen van kracht voor de contactberoepen. Ik volg de richtlijnen van het RIVM en NGS (nederlands genootschap sportmasseurs) op. 

Overdag werk ik op kantoor dus heb ik niet altijd de gelegenheid om de telefoon op te nemen. Spreek een voicemail bericht in, stuur aan appje of sms het kan allemaal, ik neem dan z.s.m. contact met je op.
Wil je een afspraak maken doe dit dan online via de site makkelijk en snel!

Seksuele handelingen en seksueel getinte opmerkingen worden niet getolereerd. Indien dit toch gebeurd zal de massage gestopt worden en wordt u de toegang tot de massagepraktijk voor onbepaalde tijd ontzegd. De kosten voor de massage zal u volledig moeten voldoen.

Massage moet opgebouwd worden. Je lichaam moet wennen aan massage. Hoe meer je lichaam gewend is, hoe langer de positieve effecten aanhouden. Als je massage wil gebruiken als onderdeel van een gezonde leefstijl dan is een keer per 4 weken een mooie frequentie. Om te beginnen met opbouwen voor de behandeling van bijvoorbeeld stress is een startfrequentie van 1-2 weken reëel. Na een aantal behandelingen kan dit langzaam uitgebouwd worden. Een termijn voor klachten is heel moeilijk aan te geven. Dit is van veel factoren afhankelijk zoals de aard van de klachten, de ernst en of er gelijktijdig nog andere behandelingen ondergaan worden. Het is echter wel mogelijk om na de eerste massage een indicatie te geven van een vervolgtraject. Door te luisteren naar uw lichaam kunt u zelf ook al aanvoelen wanneer een behandeling nodig is.

Dit is bij elke persoon verschillend en hangt af van je leefwijze en of je gewend bent aan massage. De effecten kunnen in gunstige gevallen wel 8 weken aanhouden. Dit halen de meeste mensen echter niet. Direct na de massage zult je in elk geval een weldadig effect ervaren. Bij de een is dit een paar uur, bij de ander een paar dagen. Daarna houden de effecten aan in een subtielere vorm. Denk hierbij aan meer energie, beter slapen, vrolijker, minder gespannen, makkelijker kunnen omgaan met stress, etc.

Tijdens je eerste behandeling, maken wij kennis met elkaar. je vult voor de administratie wat informatie in en daarna starten wij de behandeling, deze tijd gaat van je behandeling af maar vormt de perfecte basis voor de toekomst. 

Ja aan- en uitkleden gaat van je behandeltijd af, omdat vaak de volgende klant vlak na jou komt. maar geen zorgen gemiddeld duurt aan en uitkleden zo 5 min dus is er nog voldoende tijd om heerlijk te ontspannen.