Vraag en antwoord

Ja, als masseur val ik in de categorie contactberoepen waarvoor er aanvullende corona maatregelen van kracht zijn. Ik volg de richtlijnen van het RIVM en NGS (nederlands genootschap sportmasseurs) op. Wat deze maatregelen inhouden kun je lezen op: https://www.massagebystefan.nl/aanvullende-maatregelen/

Het maken van een afspraak kan op verschillende manieren.
De makkelijkste manier is gebruik te maken van ons online reserveringssysteem
Ook kunt u bellen, appen of sms-en naar 06 28 04 36 97.
U kunt ook een mail sturen aan info@massagebystefan.nl 

Wij gebruiken een natuurlijke, neutrale, huidvriendelijke, licht verzorgende en reukloze massage olie.

U kunt bij massage by stefan met pin of contact betalen. Achteraf ontvang u de factuur via e-mail.

Het kan natuurlijk gebeuren dat  je een keer de afspraak wilt verzetten. Dit kan door te bellen, appen of sms-en naar 06 – 28 04 37 97 of een mail te sturen aan info@massagebystefan.nl 
Wanneer je afzegt binnen 24 uur zonder zwaarwegende reden ben ik genoodzaakt om de volledige kosten bij je in rekening te brengen.

Nee, je hoeft zelf geen spullen mee te nemen. De praktijk is compleet en van alle gemakken voorzien Alles is bij de prijs inbegrepen.

Nee, dat is geen probleem. De praktijk bevind zich op de eerste etage dus moet je één trap op. Als dat mogelijk is, dan ben je van harte welkom.
Indien dat niet mogelijk is, neem dan contact met mij op. Ik ben in het bezit van een mobiele massagetafel en kan op verzoek ook op locatie behandelen.

Ja, massage is er voor iedereen. Onderga het een keer en voel hoe ontspannen dit is.

Een ontspanningsmassage is gericht op de ontspannen werking van een massage. Het maakt de spieren, pezen, gewrichten en spieren soepeler, zuivert het lichaam en geeft je na afloop veel energie.

Sportmassage is een massage om blessures, overbelasting, pijn en stijfheid op te lossen en herstel te bevorderen. Een sportmassage is uitermate geschikt als je wilt dat je spieren in optimale conditie blijven. Een stevige massage die afgestemd word op jouw klachten en behoefte.

Ik ben gediplomeerd NGS Sportmasseur. Hierdoor ben ik NGS gelicentieerd wellnessmasseur en sportmasseur.

Nee, ik behandel uitsluitend op afspraak. Maak daarom altijd een afspraak. Meestal kun je op korte termijn langskomen.

De praktijk is voorzien van klimaatbeheersing. Hierdoor is de temperatuur altijd constant. Op warme dagen wordt de praktijkruimte gekoeld en op koele dagen wordt deze verwarmd. De temperatuur die ik tijdens een behandeling aanhoud ligt meestal tussen de 22 en 24 graden. Mocht je voorkeur hebben om het wat warmer of kouder te hebben, geef dit dan van te voren aan.

Meestal staat er een rustig achtergrondmuziekje op. Maar zonder muziek masseren kan ook, geef gerust jouw wensen aan. Je kan ook je eigen muziekwensen doorgeven.

Je ondergoed houd je in principe aan. Je lichaam wordt afgedekt met handdoeken, enkel het deel waar ik mee aan het werk ga wordt bloot gelegd.
Vindt je dit lastig, geef dit dan aan. We komen er in onderling overleg wel uit wat voor jouw wenselijk en werkbaar is.

Soms zijn er redenen waarom geen of een aangepaste massage kan worden uitgevoerd, de zogenoemde contra-indicaties:

Absolute algehele contra-indicaties
Indien één van onderstaande opgesomde zaken voor u van toepassing is kan de massage helaas geen doorgang vinden, deze is dan niet verantwoord:

Koorts,  algemene infectieziekten (griep, keelontsteking), besmettelijke (huid)ziekten, steenpuist, (te) veel pijn met uitzondering van spierpijn, extreme vermoeidheid/uitputting, pathologische (ziekelijke) afwijkingen en de eerste drie maanden van een zwangerschap.

Relatieve algehele contra-indicaties
Bij algehele relatieve contra-indicaties mag er gemasseerd worden, maar houdt ik rekening met de intensiteit van de massage. Dit zijn onder andere:

Lichte vaataandoeningen, overgevoeligheidsreacties en verhoogde bloeddruk.

Absoluut plaatselijke contra-indicaties
Hierbij mag de betreffende plaats of lichaamsdeel  NIET gemasseerd worden, dit zijn onder andere:

Trauma (botbreuken, verstuikingen), lokale ontstekingen, verdikkingen.

Relatieve plaatselijke contra-indicaties
Indien er sprake is  van relatieve plaatselijke contra-indicaties mag er gemasseerd worden. Maar houdt ik rekening met de intensiteit (kracht) van de massage. Dit zijn onder andere:

Zwangerschap (langer dan 3 maanden), niet besmettelijke huidziekten, spataderen

Bij twijfel of je gemasseerd mag worden, is het raadzaam eerst advies te vragen aan je arts, voordat je een afspraak maakt.

Door de massage wordt de bloedsomloop en de stofwisseling van je lichaam gestimuleerd. Je lichaam gaat harder aan de slag om afvalstoffen af te voeren, door voldoende te drinken na een massage worden de afvalstoffen op een natuurlijke wijze afgevoerd. Het wordt aangeraden om na de massage direct een glas water te drinken. Wanner je dit niet doet kan je hoofdpijn krijgen en dat is natuurlijk zonde na een massage.
Massage By Stefan biedt u na een massage altijd water aan.